Genel Duyurular
01.08.2023

Güz Dönemi Mülakat Sonuçlarına Göre Yüksek Lisans Erken Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilerin Listesi!

TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

Yüksek Lisans Programlarına 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminde Kesin Kayıt Yaptırabilecek Öğrenciler:

Veli Can BAYTEKİN

Sevda Sena TAŞKIRAN

Münevver Aycel KAYA

Kamil OSMAN

Esma Aynur YILMAZ

Burçin CANVERDİ

Rümeysa DURMAZ

Ebru ENGİN

Kesin Kayıtlar: 1 Ağustos – 11 Ağustos Tarihleri Arasında Yapılacaktır.

Kesin Kayıt Belgeleri:

1) Lisans diploması veya mezuniyet belgesi ile not dökümlerinin (transkript) aslı veya noter onaylı sureti.

2) Tezli Yüksek Lisans Programına başvuran Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı adaylardan Akademik Personel Lisansüstü Eğitim Sınavından (ALES) Eşit Ağırlık puan türünde; başvuru tarihi itibari ile son 5 (beş) yıl içinde alınmış, minimum 55 puan alınmış olduğuna ilişkin belge.

3) Eğitim dili İngilizce olan programlara başvuru yapan adayların yeterli İngilizce bilgisinin olduğunu gösterir (YDS, YÖKDİL minimum 60, TOEFL-IBT: minimum 72) başvuru tarihi itibariyle son 5 yıl içinde alınmış olan belge veya THKÜ İngilizce Yeterlik Sınavına Girmiş ve Başarılı Olmuş olmak).

4) Kimlik Kartı, ikamet, iletişim bilgileri, 2 adet fotoğraf.

5) Öğrenimini yurtdışında yapan adayların denklik belgeleri.

6) Programlara girmeye hak kazanan adaylar Üniversite tarafından istenen belgeler ile Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü’ne bizzat başvurarak kesin kayıtlarını yaptırırlar. Ancak belgelenebilir mazereti olan aday, kaydını kanuni temsilcisi veya noter aracılığıyla belirleyeceği vekili ile yaptırabilir.

(7) Eksik belge ve posta yoluyla kesin kayıt yaptırılmaz.

(8) İlk dönem için en az 2 ders ve dönem kayıt ücretinin Denizbank, TR31 0013 4000 0050 6766 5000 25 peşin olarak ödenmesi gerekmektedir. Belirlenen ücreti öngörülen süre içinde ödemeyenlerin kayıtları yapılmaz.

9) Yukarıda ifade edilmeyen diğer hususlar için THK Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nde yer alan hükümler uygulanır.